Vi er på juleferie og sender pakker igen fra d. 2. januar 2024 ❄️

Mælkesyrebakterier

Generelt om mælkesyrebakterier

Doseringsform

Mælkesyrebakterier i form af kosttilskud findes i mange forskellige udgaver og formuleringer, som fx tabletter, sugetabletter, kapsler, pulver og dråber. Hos Värn® har vi valgt at udvikle vores sortiment i forskellige doseringsformer, så de passer bedst til den aktuelle situation.

TIP: Har du besvær med at sluge en kapsel, kan du nemt åbne kapslen og drysse mælkesyrebakterierne ud på tempereret mad. Du kan også prøve at hælde indholdet over din yoghurt eller blande det i din daglige smoothie.

Se hvilke Värn® kapsler der kan skilles ad her.

Hvad er mælkesyrebakterier?

Det kan virke ulogisk, at ikke alle bakterier er farlige. Men det er realiteten. Der findes bakterier som er uskadelige, og som har en gavnlig funktion i kroppen. Størstedelen af dem findes naturligt i tarmen, heriblandt mælkesyrebakterier.

Selvom navnet godt kan snyde lidt, har mælkesyrebakterier ikke noget at gøre med mælk. De små bakterier har i stedet fået deres navn efter, at de selv producerer mælkesyre ved fermentering af kulhydrater i kroppen.

I dagligdags tale går bakterierne under betegnelsen mælkesyrebakterier, men dykker vi længere ned i kategorien vil du ofte møde dem under deres latinske navne. De to største bakterieslægter kaldes Lactobacillus og Bifidobacterium til fornavn, mens deres efternavne indikerer bakteriearten som fx Lactobacillus plantarum eller Bifidobacterium lactis.

Husk en sund
og varieret kost
i hverdagen

Din kost er vigtig!

Det er vigtigt at huske, at kosttilskud ikke skal erstatte en sund og varierende kost i hverdagen.
Dine måltider må dog gerne indeholde mælkesyrebakterier, da disse danner nyttige enzymer som er med til at nedbryde og fordøje din mad, danne vitaminer og omdanne kostfibre til kortkædede fedtsyrer som er med til at beskytte din slimhinde i tarmen.

mælkesyrebakterier

VÄRN® PÅ ABONNEMENT

Som noget helt nyt kan du købe Värn mælkesyrebakterier på abonnement.
Ved køb af et Värn abonnement får du 20% besparelse hver måned.

Värn® sortiment

Värn® tilbyder både hverdagsprodukter og situationsbestemte tilskud

Sidder du stadigvæk tilbage med et spørgsmål?

Hos Värn® bestræber vi os på at yde en personlig rådgivning og derfor har du mulighed for at stille dine spørgsmål direkte hos os.